חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:13 זריחה: 6:07 י' בניסן התשפ"ד, 18/4/24
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

להילולת רשב"י יש חפ"ק
חיים יהודים


מאת: מנחם כהן
מדורים נוספים
שיחת השבוע 1689 - כל המדורים ברצף
נחת וברכות מקבלים בתהלוכות
יש חדש
בקעה של מטבעות וניסים
פרנסה
מי ייתן לי תלמיד חכם
הזַכּוּת מגינה
מדורה מן השמים
ההשתטחות אצל רשב"י
להילולת רשב"י יש חפ"ק
צדקה בתוך המשפחה

בצאת הפסח חוגג ר' ישראל דרעי בביתו שבמגדל העמק את המימונה, ומייד אורז מזוודה ויוצא למירון. שם ישהה עד שאחרון החוגגים בל"ג בעומר יעזוב את ציון רבי שמעון בר-יוחאי. דרעי, כמעט בן 60, הוא הממונה על המקומות הקדושים בצפון. השיחה עמו מתנהלת מהחפ"ק במירון, שממנו הוא מנהל את ההיערכות המסועפת לאירוע הגדול.

מתי מתחילים להיערך להילולה, אנחנו שואלים. "במוצאי ל"ג בעומר אשתקד", הוא משיב. "כולנו מתכנסים בחפ"ק, לדיון ראשון של הפקת לקחים, ומכינים מסמך הכנה ראשון להילולה בשנה הבאה".

להימנע מהפקקים

לאורך השנים שהוא ממלא תפקיד זה הוא חווה את הזינוק המדהים במספר העולים לציון רשב"י בל"ג בעומר. לדבריו, ההיערכות והנגישות הן המאפשרות לקהל עצום כל-כך להשתתף בהילולא הענקית.

"הדרך היחידה המאפשרת לקהל בהיקף כזה לבוא היא בהזרמת התנועה לחניונים הגדולים שאנחנו מכשירים בכרמיאל, בחצור וכדומה", מסביר דרעי. "משם מתנהל שינוע ההמונים באמצעות צי מסודר של אוטובוסים היישר אל הציון. הנוהל הזה מתנהל היטב: הציבור מגיע כמעט עד שער הציון, בנחת וברוגע; ובחזור שוב אותו נוהל. מכאן הקריאה לציבור – בואו בתחבורה הציבורית. מִנעו מעצמכם פקקים. תגיעו בזמן ולא תבזבזו שעות".

איפה האוהלים והכבשים

ההגעה למקום היא האתגר הראשון. הכניסה אל תוך הציון עצמו היא אתגר שני, לנוכח העומס והצפיפות. דרעי מגלה כי נעשתה פנייה אל חברה בין-לאומית לבדיקת אפשרות להקמת מסוע חשמלי שיאפשר לכל יהודי לעבור בתוך הציון ולפנות מקום לבאים אחריו. "התכנית הזו נפלה כי גם היא לא יכלה להתמודד עם הקהל הגדול", הוא מספר. "אבל בנינו בעבור הנשים שרוול מיוחד, המוביל אותן אל הציון. הנשים נכנסות למסלול הזה, הולכות בנחת ואומרות תהילים תוך כדי התקדמות, מגיעות אל הציון, מתפללות וממשיכות הלאה. המסלול הזה חסך התעלפויות וקריאות הצלה שהיו בעבר".

המבוגרים יותר זוכרים את האוהלים והכבשים שנראו בעבר לאורך כל העלייה להר. לאן הם נעלמו? "הם לא נעלמו", משיב דרעי. "בנינו שטח מיוחד בצד מערב, שבו מתמקמים האנשים עם האוהלים. זה מקום מסודר ובטיחותי שאינו יוצר הפרעה למהלך ההילולא". דרעי מחייך ומוסיף: "גם אני הייתי בא בעבר עם אוהל וכבשים, אבל כל זה כבר נוסטלגייה"...

"רשב"י צריך אותי בחפ"ק"

דרעי מספק הצצה לקהל שבא להילולא בטיסה. "בכל שנה עוברים בנתב"ג אלפי יהודים מהעולם שבאים לל"ג בעומר ומייד חוזרים. בעלי האמצעים באים בטיסה עד מנחת חצור". גם לבעלי מוגבלויות יש פתרון: "הם זוכים לשירות מיוחד על-ידי 'עזר מציון', שמסיע אותם בהתנדבות".

ולשאלת המפתח: מה המועד הטוב ביותר לבוא? – "באמצע הלילה או ביום המחרת. בשעות האלה עדיין יש קהל גדול, אבל העומס פוחת והכול זורם". דרעי מספר שלאורך כל היממה של ל"ג בעומר אין הוא עוצם עין. "המעקב מתנהל דקה אחרי דקה. אני גם רוצה מאוד להתפלל בציון עצמו, אבל מרגיש שרשב"י צריך אותי בחפ"ק, לנהל את ההילולא בדרך הטובה ביותר".


לא עוצם עין כל היממה. דרעי (צילום: צביקה גרוניך)


 

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)