חב''ד כל הלב לכל אחד
לימוד יומי | חנות | הרשמה לאתר | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 16:41 זריחה: 6:10 ט"ז בחשון התש"פ, 14/11/19
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

עלייה בפופולריות של המזון הכשר בארה"ב
חיים יהודיים

ירמוב: סטנדרטים אמריקניים למזון כשר

בניו-יורק ננעל לפני כשבועיים 'פסטיבל המזון הכשר', שבו השתתפו זה לצד זה רבנים, ראשי מערכות כשרות, יצרני מזון כשר ונציגי רשתות שיווק ברחבי ארצות-הברית. בפסטיבל הוצגו נתונים המעידים על מגמת העלייה בביקוש למזון כשר, ועל יותר ויותר רשתות ומרכולים הפותחים מחלקות מיוחדות של מוצרי-מזון כשרים.

נתונים דומים נמסרו לא-מכבר ב'כנס השנתי לקמעונאות וזכיינות', שנערך בארץ, בהשתתפות יצרנים מקומיים ונציגי רשתות מזון מחו"ל. בין המשתתפים בלט בנוכחותו צעיר חרדי, יעקב ירמוב שמו, המייצג את רשת המזון האמריקנית 'אלברטסונס'. "יש 'בום' גדול של ביקוש למזון כשר בארה"ב", אמר ירמוב למשתתפים ודחק ביצרני המזון מישראל להקפיד על סטנדרטים אמריקניים בכל הקשור לאריזת המזון ולסימון מרכיביו.

רשתות עומדות בתור

ירמוב (34) הוא הממונה על חטיבת המזון הכשר ב'אלברטסונס' – רשת חנויות המזון והתרופות השנייה בגודלה בארה"ב. לרשת כאלפיים ושלוש-מאות סניפים, ובשנה שעבר גלגלה מחזור של קרוב לארבעים מיליארד דולר. אך הנתון המעניין ביותר הוא, שארבעים אחוזים (!) מכלל מוצרי הרשת נושאים תעודת כשרות.

באחת-עשרה מחנויות-הענק של הרשת פועלות מחלקות כשרות גדולות בשיטת 'חנות בתוך חנות'. מתוקף תפקידו מרכז בידיו ירמוב כוח כלכלי רב. רשתות מזון כשרות עומדות אצלו בתור כדי שיעלה את מוצריהן על מדפי 'אלברטסונס'.

במשמר-החופים האמריקני

מסלול חייו של ירמוב והתקדמותו המהירה בשוק המזון בארה"ב מעניינים. אביו שימש פרופסור לאנגלית באוניברסיטת סינסינטי. הוא עצמו בוגר ישיבות חב"ד ומוסמך לרבנות. לאחר נישואיו שירת תקופה כרב במשמר-החופים האמריקני. "אז לראשונה פגשתי במזון הכשר מן הצד העסקי, כאשר הייתי צריך לדאוג למזון כשר לחיילים".

לאחר שירותו החל לעבוד כמנהל המחלקה הכשרה במרכול באוהיו. אט-אט החל להתקדם. מהמרכול עבר למלא תפקיד זהה ברשת גדולה של מרכולים. משם הגיע ל'אלברטסונס'.

ביקוש ל'פרווה'

כיצד אפשר להסביר את פריחת המזון הכשר בארה"ב? "קודם-כול, יש יותר ויותר יהודים המודעים ליהדותם ודורשים מזון כשר", מסביר ירמוב. "מלבד זאת התברר כי בשוק המזון הכשר מתעניינות גם כמה וכמה קבוצות שאינן בכלל שומרי הכשרות המסורתיים. למשל, אוכלוסייה מוסלמית, האוכלת בשר שחוט ונמנעת מאכילת בשר חזיר. כמו-כן יש כת נוצרית גדולה שחבריה שומרים שבת וגם מעדיפים מזון כשר".

לדבריו, קהל לקוחות גדול מעוניין במוצרי 'פרווה'. "זו קבוצה גדולה, המקיפה כחמישית מהאוכלוסייה האמריקנית, הרגישה ללקטוז המצוי בחלב. אלה מעוניינים במוצרים שעליהם מופיע הסימון 'פרווה'. פתחנו ארבע-עשרה מאפיות פרווה ענקיות בסניפים שלנו, ולפתע התברר לנו כי יש לקוחות רבים, שאינם יהודים, הנוהגים מאות קילומטרים כדי להגיע אליהן".


 
 
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)