חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:14 זריחה: 6:06 י"א בניסן התשפ"ד, 19/4/24
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

מטבח פסח
פינת ההלכה והמנהג


מאת: הרב יוסף שמחה גינזבורג
מדורים נוספים
שיחת השבוע 1211 - כל המדורים ברצף
כניעה ללחץ מזמינה עוד לחץ
יש חדש
למה חייבים מלח בקרבן
המנהיג והעם
לא לחכות לאש מלמעלה
הכומר והעלילה
המזון העתידי
חייבים גאולה
לך תסביר ליפנים מה הוא יהודי
מטבח פסח

שאלה: מה הם התהליכים הנחוצים להכנת המטבח לפסח?

תשובה: את כל החמץ שמתכוננים למכור לגוי יש לשמור במקום סגור ולמנוע גישה אליו במשך החג. אם זה ארון, יש להדביק את דלתותיו בנייר-דבק ולציין: 'חמץ!'.

את הכשרת המטבח לפסח עושים בדרך-כלל בימים האחרונים, 24 שעות אחרי שמסיימים להשתמש בו בחמץ. כיורי נירוסטה מכשירים במים רותחים (כהכשרת השיש, להלן). כיורי המטבח המצויים דינם ככלי חרס והכשרה אינה מועילה להם. משתמשים בפסח בכיורי-פלסטיק וכדומה, שמכניסים לתוך הכיור למשך החג. גם אז, אם יש חשש לסתימת הכיור, רצוי שלא להשתמש בכיור במים חמים.

את הברזים יש לנקות היטב, וראוי לערות עליהם מים רותחים ולפתוח את ברז המים החמים בחום המְרבי. רצוי לערות מים רותחים על אריחי הקרמיקה שמסביב.

את השיש, שמניחים עליו סירים או מאכלים חמים לאחר הורדתם מהאש, נוהגים להכשיר בעירוי מים רותחים מקומקום מבעבע, ובמהלך העירוי מעבירים אבן או ברזל מלובן, כדי שהמים שיגיעו לכל שטח השיש אכן יהיו רותחים. לחלופין אפשר לכסות את השיש במשטח קלקר, פח, דיקט וכדומה למשך ימי הפסח. יש המחמירים גם להכשיר וגם לכסות.

את מבערי-הגז יש לנקות ולהבעירם בחום המְרבי. את המסגרות שמחזיקות את הסירים יש להכשיר בליבון באש או להחליף. משטח הכיריים עצמו יוכשר בעירוי מים רותחים.

בתנורי מיקרוגל יש להרתיח מים בקערה רחבה, ואם יש בו השחמה – להפעיל אותה בהכשרה, אך לא להשתמש בהשחמה לפסח. כשמשתמשים במכשיר בפסח רצוי לכסות את כלי המזון מלמעלה ומלמטה.

מקורות: ראה 'הגעלת כלים לפסח' פרק יג, ועוד.


 

   
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)